16 Ocak 2013 Çarşamba

Rusça'yı Tanıyalım



Merhaba arkadaşlar.

Bu blogumuzda size temel seviyede Rus dili öğretmeye çalışacağım. Blog'da Rusça adına gördüğünüz herşey, kişisel birikimlerimin yansıması olacaktır.

Öncelikle kısaca Rus Dili'ni tanıyalım. Doğu Slav Dilleri arasında yer almaktadır. Ukraynaca ve Beyaz Rusça ile çok yakınlık göstermektedir. Yeryüzünde en çok konuşulan yedinci dildir. Alfabesi Kiril alfabesidir çünkü Rus dilindeki tüm sesleri ifade etmek için Latin alfabesi yeterli değildir. Rusça'da vurgu çok önemlidir ve kelimelerde vurgunun herhangi bir kuralı yoktur, kelimeli öğrenirken vurguları da ezberlemenizi tavsiye ederim.

Resmi dilleri olmasa da Rusya dışında da Rusça konuşulan ülkeler vardır. Bunlar eski Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ülkeleridir. Bu ülkeler; Ukrayna, Beyaz Rusya, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Letonya, Moldova, Litvanya, Kırgızistan, Ermenistan ve Estonya'dır.

Rusça çalışırken size tavsiyem; sadece okuyarak değil yazarak çalışmanızdır. Elektronik sözlük kullanmaya tamamen karşıyım. Normal sözlük kullanın, aradığınız kelimeyi ararken emin olun bilinç altınıza başka kelimeler de nufuz edecektir. Dil nankördür, tekrar edilmediği sürece çabuk unutulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder